0

Поради щодо оформлення ялинки до Нового року та Різдва

Поради щодо оформлення ялинки до Нового року та Різдва

Поради щодо оформлення ялинки до Нового року та Різдва

Ялинка – головний новорічний та різдвяний атрибут. Вона є елементом інтер'єру, отже, і її необхідно оформити у відповідному стилі. До цієї роботи слід поставитися з усією відповідальністю.

Існує кілька варіантів оформлення новорічної ялинки. Перший — акуратно дістати з горища або антресолі коробочку, де дбайливо укладені обгорнуті ватою, тканиною та папером чи не антикварні скляні кулі та прикраси. Проте мінусом такого декорування є крихкість усієї конструкції. Маленькі діти або домашні тварини можуть випадково зачепити ялинку та зламати скляні іграшки. У цьому варіанті прийнятним буде використання пластикових кульок.

Другий варіант – нестандартне оформлення головної новорічної красуні. Таке прийнятно для тих, хто шукає нове, нетрадиційне, мінливе. Проте головним елементом композиції залишиться ялина. Її слід вибирати виходячи з параметрів вашого інтер'єру, залежно від висоти стель та об'єму приміщення. Варто подумати - купувати пластикову або живу ялинку. Пластикова прослужить кілька десятиліть, але жива зможе надати атмосфері невимовного лісового аромату хвої.

Є кілька порад, як вибрати новорічну ялинку:


1. Не слід вибирати надто велику та високу зелену красуню, її висота не повинна досягати стелі мінімум на 50 сантиметрів;

2. Розміщувати невелике деревце слід у добре освітленому місці, тоді як велика ялина зможе самостійно виділитися у приміщенні завдяки підсвічуванню з гірлянди;

3. Вибір іграшок – відповідальний крок. Щоб композиція гармоніювала, потрібно, щоб елементи поєднувалися один з одним за кольором, форматом, розміром, фактурою. При розміщенні на лапах ялинки слід керуватися логікою;

4. Не варто обвішувати ялинку так, щоб за всіма іграшками, мішурою та гірляндами не було видно самого дерева, інакше новорічне красуню можна припинити у велике звалище новорічного мотлоху;

5. Ідеальна різдвяна ялина містить елементи двох-трьох кольорів. Приймаємо однотонний стиль. Більшість відтінків виглядає краще в стилістиці веселки або на білій ялинці.

6. Важливо, щоб оформлення ялинки поєднувалося з декоруванням приміщення. Щоб досягти цього ефекту, потрібно додати ті ж аксесуари, що і на дереві, різні елементи кімнати, повісити іграшки на полички, повісити гірлянду на комод або сусіднє вікно.

Третій та ексклюзивний варіант оформлення новорічної ялинки – створення її самостійно. Можна зробити головний новорічний атрибут з предметів під рукою, з тих же іграшок, ялинових гілок, гірлянди. У цьому випадку важливо пам'ятати про пропорції вашої ялинки і параметри приміщення, а також дотримуватися стиль і колір.

прикраса ялинки, штучні ялинки, вибір ялинки

Коментарі

Залишилися запитання?

Ми Вас проконсультуємо прямо зараз