0

Види оздоблення стель

Види оздоблення стель

Прекрасна обробка стель відіграє велику роль у загальному сприйнятті інтер'єру кімнати. На сучасному ринку представлений великий вибір матеріалів, що використовуються у процесі будівельних робіт. Важко сказати, який саме вигляд ідеально підходить для обробки стелі. У цьому питанні слід орієнтуватися на почуття смаку, розмір бюджету та вихідну базу. У статті вивчимо найпопулярніші види оздоблення. Після прочитання ви легко зможете вибрати найбільш вдалий варіант.

Фарбування


Цей вид вважається одним з найпопулярніших. Чому? Вибір на користь гарантує збереження максимальної кількості вільного простору. Це особливо актуально для будинків та квартир з невеликою площею та малою висотою стін.

Попередня підготовка включає шпаклівку поверхні, що дозволяє досягти ідеальної гладкості. Вирівнювання надає естетичність та покращує підсумковий результат фарбування, забезпечує його довговічність.

На окрему увагу заслуговує простота оздоблювального процесу. Завдання цілком сильне навіть для людини, яка не має великого досвіду в подібних роботах. Загальна вартість також досить доступна.

Ось чим ще гарний цей вид обробки.

  1. Тривалий термін експлуатації.
  2. Безпроблемним доглядом (навіть якщо з'явилася невелика тріщина, її можна легко закласти, стеля знову стане, як нова).
  3. Багата кольорова гама , можливість вибору на користь певної текстури, матове або глянсове фінішне покриття дають змогу виявити фантазію без меж.

Практичний та недорогий спосіб обробки допоможе створити цікавий інтер'єр. Проте слід зазначити необхідність ретельної попередньої підготовки та ризик виникнення тріщин при сильних навантаженнях ззовні.

Шпалери




Обклеювання шпалерами також досить популярне. Цей вдалий спосіб допоможе приховати деякі огріхи поверхні, якщо ви зупините вибір на матеріалі з нерівною, шорсткою структурою або використовуєте як основу склополотно . Крім того, нові моделі шпалер для стелі з ефектом 3Д допомагають візуально зробити стелі вище і зорово збільшити простір.

При обробці використовуються шпалери щільного типу. Найкраще придбати матеріал на флізеліновій основі. Їх не потрібно попередньо змащувати клеєм. Обробку проходить тільки сама стеля. Так можна значно прискорити та полегшити процес. Тим більше, що обклеювання стін є більш простим заходом, ніж робота зі стелею.
Цей тип обробки має прийнятну вартість. Різноманітність відтінків, візерунків та фактур дозволяє зробити вибір, орієнтуючись на власні побажання та інтер'єрні особливості.

Гіпсокартон




Матеріал здорово допоможе за наявності сильної нерівності поверхні. Після монтажу залишиться лише нанести фініш, а потім пофарбувати в будь-який необхідний колір. Якщо є бажання, можна зробити два і більше рівня стелі. Це чудовий варіант для тих, хто хоче відійти від суворої класики. На етапі установки допускається можливість забезпечення теплової та шумової ізоляції.

Однак важливо враховувати, що втрата вільного простору неминуча, особливо у випадку з багаторівневими конструкціями. Його можна встановити навіть у ванній кімнаті, за умови, що буде використаний спеціальний вологостійкий гіпсокартон . Простий матеріал сприйнятливий до впливу підвищеної вологості. Самостійне проведення робіт може спричинити деякі складнощі. Найкраще найняти перевірену бригаду майстрів.

Підвісний




Зазначений тип включає кілька видів стель. Перший, який буде розглянутий – рейковий. При обробці використовуються довгі рейки із сталі або алюмінію. Стильне рішення має кілька характерних рис:

Естетичний зовнішній вигляд і можливість реалізовувати найсміливіші дизайнерські ідеї за рахунок різноманіття колірних та фактурних рішень.

  1. Тривалий термін експлуатації.
  2. Відмінна корозійна стійкість.
  3. Хороша повітропроникність.

Касетні стелі – ще один різновид. Металеві модульні касети, що використовуються під час монтажу, мають квадратну або прямокутну форму. Вони невибагливі у догляді, легко миються. Дизайн та обробка елементів можуть бути різноманітними.

Касетні стелі відрізняються гарною вологостійкістю та повітропроникністю. Також їм не страшна дія високих температур. Вага матеріалу невелика, а установка порівняно нескладна. Але ціна досить висока.

Стельова плитка


Плитка з пінополістиролу легко вмонтовується. Матеріал забезпечує хорошу теплоізоляцію і добре захищає від проникнення сторонніх шумів.

З проблемами розвитку гнильних процесів та появи цвілі також не зіткнетеся. Однак дія високих температурних показників здатна призвести до плавлення матеріалу з подальшою втратою первісної форми. Цей факт слід враховувати на етапі планування системи освітлення.

Плитка важить трохи, але в той же час вона не дуже міцна. При неакуратному поводженні її можна легко пошкодити.

Натяжні


Цей різновид передбачає використання полімерів при виготовленні. Вибір зупиняють на:

  • полівінілхлориді;
  • поліестер;
  • тканинному полотні, що пройшов спеціальну обробку.

Натяжні стелі – безмежна свобода для творчості та польоту фантазії. Різноманітність кольорів, можливість вибору матового або глянсового покриття, нанесення будь-якого зображення за допомогою фотодруку є величезними перевагами.

Для успішного монтажу потрібно лише натягнути каркас вздовж периметра кімнати. Жодної попередньої підготовки не потрібно. Процес відбувається швидко і не залишає по собі гору будівельного сміття, що важливо.

Досягається чудова шумоізоляція, а також не лякає можливість бути затопленими через необережність сусідів. Особливо актуальний момент для мешканців багатоповерхівок.

Однак є ризик пошкодити полотно. З цієї причини не варто проводити монтаж у приміщенні з невеликою висотою. Ремонт пошкодження можливий, проте це дуже непросто зробити якісно. Шви все одно часто залишаються помітні неозброєним оком. Загальна вартість витівки не надто бюджетна, а монтаж слід завжди довіряти виключно фахівцям.

Підшивні


Такі стелі встановлюються шляхом кріплення окремих елементів до основи. Як матеріал виготовлення несучих полотен найчастіше використовують:

  • МДФ. Візуально привабливі, різноманітність декоративних покриттів;
  • ДСП. Вимагають обов'язкового проведення обробки, щоб нейтралізувати токсичний вплив на організм людини. Зате забезпечують непогану шумо- та теплоізоляцію;
  • ДВП. Екологічне та стильне рішення. Невибагливі у догляді;
  • Пластик та панелі ПВХ. Мають маленьку вагу, хорошу надійність і довговічність. Чудово відштовхують вологу.

Варіантів є безліч. Серед достатку видів можна легко зупинитися на тому, що влаштує вас на 100%.

Якісні будівельні матеріали, незамінні при обробці стелі, можна знайти на сайті інтернет-магазину Bena . Тут представлений величезний вибір товарів від провідних світових виробників за найнижчими цінами. Грамотні консультанти дадуть відповідь на всі ваші питання і допоможуть здійснити цінне придбання правильно.

Коментарі

Залишилися запитання?

Ми Вас проконсультуємо прямо зараз