0

Що дає утеплення фасаду

Що дає утеплення фасаду

Утеплення фасаду проводиться з метою покращення загального мікроклімату та стабілізації температурного режиму у будинку чи квартирі. Це дозволяє досягти максимального комфорту для кожного члена сім'ї. У чому ще полягають переваги методу? І як зробити так, щоб отримати з нього максимальну користь? Обговоримо у деталях далі.

Аргументи на користь необхідності утеплення фасаду


Раніше вже було порушено питання нормалізації мікроклімату. Про що саме йдеться? Завдяки грамотному проведенню процедури, влітку в будинку буде прохолодно. Вулична спека не страшна. Ефект змінюється на протилежний узимку. Навіть у найсильніші морози холодне повітря не проникне до приміщення. Утеплювач виконує функцію своєрідного термоса. Він дозволяє стабілізувати рівень вологості повітря в будинку. Від того, якою оптимальною є величина цього показника, залежить здоров'я самих мешканців.

Ще один важливий момент – збільшення експлуатаційного терміну каркасу будівлі. Він надійно захищений впливу атмосферних опадів. Це дозволяє не турбуватися про швидке зношування. Крім того, будинок стає візуально привабливішим, що особливо актуально для старих будівель. Також за допомогою надійного утеплювача вдається досягти кращої ізоляції від стороннього вуличного шуму.

Мешканці панельних будинків часто стикаються із проблемою недостатньої герметичності швів. Утеплення фасаду здатне успішно вирішити це завдання. Це допоможе і у боротьбі з мостами холоду. Їхнє виникнення можливе при ігноруванні деяких правил під час будівництва.

Не слід забувати, що отримання всіх зазначених переваг на практиці можливе лише тоді, коли дотримуються певних вимог. Їх розглянемо нижче.

Коли дозволяється утеплення


Вибираючи дату проведення робіт, необхідно розуміти, що вкрай небажано проводити відповідальні дії у люті морози. Те саме стосується і спеки. Найбільш оптимальний час - початок літа або весни.

Ще один значущий аспект стосується нових будівель. Перш, ніж приступати до процесу, слід переконатися, що відбулася повна усадка. Інакше великий ризик, що на зміну красивому зовнішньому вигляду будівлі прийдуть тріщини.

Якщо в приміщеннях будинку не завершено деякі типи ремонтних робіт, варто утриматися від швидкого старту монтажу утеплювача.

Пінопласт та піноплекс



Правильно вибраний матеріал також є гарантією успіху. Одними з найпопулярніших є піноплекс та пінопласт. Різниця між цими двома полімерами полягає у способі виробництва. Виготовлення піноплексу відбувається із застосуванням високих температурних показників та сильного тиску одночасно. Цей тип матеріалу трохи міцніший за пінопласт. Термін його експлуатації також зростає. Ось додаткові переваги вказаних типів:

  • простий та швидкий монтаж, з яким легко впорається навіть не надто досвідчений майстер;
  • обробка не викликає жодних складнощів;
  • гідна теплоізоляція;
  • порівняно невелика вага, оскільки більшість структури листа складається з повітря;
  • відмінні вологовідштовхувальні властивості;
  • відсутність схильності до розвитку цвілі та грибка;
  • прийнятна вартість;
  • екологічність.


До недоліків можна віднести малу шумоізоляцію, горючість та нестійкість до впливу УФ-променів. Не рекомендується використовувати власникам будинків із дерева. Це може призвести до руйнування структури листів матеріалу.

Мінеральна вата


На відміну від пінополістиролу мінеральна вата має відмінні шумоізолюючі властивості. Цей матеріал характеризується довговічністю. Термін експлуатації обчислюється десятками років.

Вогнестійкість є ще однією перевагою. Мінеральна вата перешкоджає розповсюдженню вогню. Вона добре відштовхує вологу, що допомагає уникнути розвитку гнильних процесів. Поява корозії також не страшна.

Однак монтаж цього типу матеріалу викликає певні складності. Його повинні обов'язково робити виключно досвідчені фахівці. Ще одна відмінна риса – велика вага. Вартість мінеральної вати дещо вища, якщо порівнювати з таким популярним і доступним матеріалом, як пінопласт.

Вивчивши тонкощі матеріалів, що найчастіше використовуються, можна вибрати варіант, який буде доречний саме у вашому випадку.

Де придбати


Ви вже засвоїли важливу інформацію щодо утеплення фасаду? Настав час дізнатися, де можна купити якісний матеріал зовсім недорого. Мережа будівельних магазинів “Bena” пропонує великий вибір товарів, без використання яких проведення ремонтних та оздоблювальних робіт просто неможливе.

Тут працюють професійні консультанти, які дадуть відповідь на будь-які ваші питання та допоможуть прийняти правильне рішення, що стосується доцільності придбання того чи іншого товару.

Інтернет магазин будматеріалів Bena гарантує забезпечення суворого контролю якості продукції. Покупці можуть бути впевнені, що отримують найкращі будівельні матеріали. Їхня вартість прийнятна, а система знижок дозволяє відмінно економити.

Служба доставки Bena привезе замовлення настільки оперативно, наскільки це можливо. Зв'яжіться з менеджером, здійсніть перше придбання та відчуйте на собі всі позитивні сторони, про які йшлося раніше.


Коментарі

Залишилися запитання?

Ми Вас проконсультуємо прямо зараз