0

Зволожувач повітря: за та проти

Зволожувач повітря: за та проти

Робота зволожувача повітря спрямована на поліпшення здоров'я людини, зміцнення імунітету. Сьогодні цей пристрій все частіше зустрічається у багатьох будинках. Проблема надмірно сухого повітря належить до досить поширеним. Вона особливо небезпечна, якщо у сім'ї є маленькі діти. Однак важливо не перестаратися, прагнучи нормалізувати рівень вологості. Адже надмірне його підвищення також не допустиме. Як бути: чи варто купувати зволожувач додому ? Чи краще утриматися від цієї витівки? Питання варто розглянути докладніше.

Чому прилад користується популярністю


Оскільки холодної пори року не обійтися без включення опалення, рівень вологості повітря починає різко знижуватися. При цьому людину мучить проблема сухості шкірних покривів, у неї все частіше закладає носа, болить голова. Постійними супутниками є ГРВІ, адже загальний імунітет знижується.

А якщо йдеться про малюків, то їм ще гірше, тому що обмін речовин у дитячому організмі відбувається з більшою швидкістю. Це означає збільшене вироблення тепла. Регуляція його кількості неможлива без участі легень та шкірного покриву. Нестача вологи в повітрі спричиняє надмірну втрату організмом рідини, що є дуже тривожним симптомом.


Всі проблеми, згадані вище, успішно вирішить зволожувач повітря. Якщо людина страждає від якогось алергічного захворювання, прилад теж може допомогти. Він працює таким чином: маса частинок алергенів у вигляді пилу, вовни значно збільшується, що перешкоджає їхньому активному поширенню в просторі приміщення.

Потрібно розуміти, що сухе повітря містить велику кількість вірусів, шкідливих мікробів, хвороботворних бактерій. Із ними слід боротися.

Як не зашкодити


Якщо пристроєм користуватися неправильно, він принесе більше шкоди, ніж користі. Це цілком природно будь-якого пристосування. Сучасні зволожувачі повітря – не виняток. Щоб отримати максимальну користь від роботи приладу, слід вивчити деякі важливі моменти. Ось вони:

  1. Після покупки уважно прочитайте інструкцію, надану виробником. Важливо дотримуватись рекомендацій, які в ній є. Це продовжить термін успішної експлуатації та допоможе зробити так, щоб робота пристрою приносила виключно користь.
  2. Слідкуйте за рівень вологи в кімнаті. Якщо він значно вищий за норму, існує великий ризик нашкодити здоров'ю. Величина оптимального показника залежить від того, хто живе в кімнаті з встановленим пристосуванням. Йдеться про дитину? Нормальне значення не більше 70% (мінімум 50). Для дорослої людини показали такі: від 45 до 60%.
  3. Не забувайте регулярно провітрювати приміщення незалежно від того, хто саме в ньому щодня. Важливо підтримувати оптимальний температурний режим кімнати (приблизно 20-22%). Не думайте, що тільки роботи одного зволожувача достатньо.
  4. Не ігноруйте необхідність належного догляду за пристроєм. Потрібно постійно підтримувати його у чистоті. Важливо також вибрати правильне місце для встановлення. Відкритий доступ для дітей – це неприпустиме явище. Зволожувач не є іграшкою.
  5. У процесі вибору орієнтуйтеся на рівень потужності пристрою, радіус охоплення певної площі. Якщо придбати пристрій, призначений для використання на 10 м2, в кімнату 20 м2, ніякої користі точно не вийде.

До речі, стежити за підтриманням рівня вологості можна двома способами. Перший – вивчення показників гігростату, вбудованого у прилад. Другий – використання гігрометра. Його можна придбати окремо.

Види пристроїв



Сучасні зволожувачі поділяються на кілька типів. Класичні пристрої працюють шляхом випаровування вологи після того, як вона попадає на спеціальний елемент.

Ще один різновид – парові моделі. У ході їхньої роботи відбувається нагрівання води. Потім стартує подача пари. Його температура досить висока, тому процес користування пристроєм має бути максимально обережним. Важливо розташовувати його, якнайдалі від дітей.


Зволожувачі ультразвукового типу працюють так: у конструкції є спеціальна пластина, при попаданні вологи на елемент відбувається вібрація.

додаткові відомості


При покупці пристрою важливо звертати увагу не тільки на його тип та вартість, але і на додаткові функції. Наприклад, у деяких моделях передбачається наявність іонізатора та фільтрів, що очищають повітря. Вбудований таймер та можливість керувати пристроєм дистанційно додають набагато більше комфорту користувачеві. В окремих моделях є функція регулювання швидкостей роботи.

Якщо прилад несподівано вийшов з ладу, не намагайтеся зробити ремонт самостійно. Відразу віднесіть його фахівцю. У разі самодіяльність здатна лише нашкодити.

Де придбати якісний зволожувач повітря


У мережі будівельних магазинів Bena можна придбати зволожувач за доступною ціною. У каталозі представлена кліматична техніка різних видів і не лише. Асортимент товарів надзвичайно широкий. Тут можна знайти абсолютно все, що необхідно для будівництва та ремонту. У каталозі представлено безліч оздоблювальних матеріалів, фурнітури інструментів та багато іншого.

Інтернет магазин будматеріалів Bena здійснює неймовірно оперативну доставку в межах Києва та Київської області, а також по всій Україні. Для цієї мети створено власну службу. Якість товарів, що поставляються, гарантовано висока, а ціни доступні.

Великий склад включає продукцію власного виробництва. Це додатково підтверджує факт суворого контролю за якістю. Покупці можуть бути спокійні. Bena дбає про те, щоб кожен клієнт, який одного разу звернувся до магазину, став постійним.

Коментарі

Залишилися запитання?

Ми Вас проконсультуємо прямо зараз