0

Секрети ідеальної шпаклівки

Секрети ідеальної шпаклівки

Ремонт – відповідальний захід, з яким періодично стикається кожна сім'я. Оздоблення стін іноді викликає певні складності, особливо у людей, які раніше не мали великого досвіду в цій непростій справі. Важливий етап - обробка поверхні за допомогою спеціального складу для її вирівнювання. Адже далеко не завжди стіни відрізняються ідеальним станом, відсутністю пагорбів та інших вад. Шпаклівка стане незамінним засобом на шляху до вдосконалення їхнього стану. Як досягти найкращих результатів? Існує кілька моментів, куди слід звернути увагу. Поговоримо про все по черзі.

Що таке матеріал?

Шпаклівка є обробним матеріалом, який активно застосовується у сучасному будівництві, дозволяє усунути такі нерівності, як тріщини, бугри, ями. Ще одна важлива функція полягає в тому, що він служить як міцна основа (під шпалери або фарбування).

Можна виділити такі види шпаклівки, виходячи з особливостей складу:

  1. Гіпсова. Характеризується прийнятною вартістю та відсутністю сильної усадки. Однак варто звернути увагу, що такі суміші не відрізняються високою стійкістю до впливу вологи. Це унеможливлює їх використання в деяких приміщеннях.
  2. Цементна. На відміну від першого різновиду рівень вологостійкості тут набагато вищий, але й усадка також значна.
  3. Акрилова. Добре закріплюється на поверхні, що робить її міцною та довговічною.
  4. Полімерне. Поверхня, що піддається обробці, буде ідеально рівною та надійною. Усадка повністю виключається, стійкість до вологи відмінна. Але й ціна дещо вища, ніж у інших видів.

Типи матеріалу в залежності від етапу обробки



Стартове шпаклювання є крупнозернистим матеріалом, який використовується на самому початку робіт. Потрібно кілька шарів, товщина першого з яких дорівнює до 2 см. Нанесення наступного допускається лише після того, як відбудеться повне висихання. Установка спеціальної будівельної сітки із міцного матеріалу дозволяє здійснювати нанесення суміші набагато простіше, зручніше та рівніше. Крім того, сітка виконує армуючу функцію.

Використання фінішної шпаклівки є завершальним етапом підготовки поверхні. При цьому дрібні тріщини та пори повністю зникають, надається максимальна гладкість. На таку поверхню шпалери будь-якого типу легко і рівно лягатимуть, а також допускається її фарбування.

Існують і універсальні типи шпаклівки. Такі суміші поєднують у собі кращі якості стартових та фінішних одночасно. Але все ж таки найбільш доцільно використовувати їх у тому випадку, якщо стіни не відрізняються надто вираженою нерівністю, великою кількістю дефектів.

Важливо не ігнорувати необхідність відповідності типу матеріалу до етапу робіт. Тільки так можна досягти ідеального стану оброблюваної поверхні.

Найкращий підсумковий результат: 3 фактори



Як зробити так, щоб фінал оздоблювальних робіт вас приємно здивував та його можна було сміливо назвати зразково-показовим? Насправді, це не дуже складно. Варто лише вивчити деякі тонкощі. Перейдемо безпосередньо до них.

  1. Здійснити попередню підготовку. На даному етапі стіни ретельно очищають від слідів фарби, опалубки, занадто старої і крихкої штукатурки. Потім акуратно наноситься ґрунтовка . Тільки тепер дозволяється приступати безпосередньо до самої шпаклівки.
  2. Вибрати матеріал найвищої якості. Характеризується наступним чином: середня густота розчину, хороша пластичність, що сприяє легкому та швидкому розподілу. Висихаючи, такий склад стає досить жорстким. Це дозволяє здійснювати процес шліфування ефективніше.
  3. Підготувати набір інструментів . Потрібно кілька шпателів різних розмірів для якісного нанесення розчину не тільки в межах великої площі, але й у тих місцях, куди доступ дещо утруднений. Рівень допоможе провести процедуру ще точніше. Наждачний папір зробить висохлу поверхню красивою та гладкою.


Озброївшись цими простими правилами, можна починати працювати. Тільки раніше вивчіть ще кілька нюансів на шляху до успіху.

Важливі поради


З чого розпочати роботу? Багато хто робить помилку, обравши невірний напрямок нанесення готового складу. Найкраще робити це, рухаючись від краю в горизонтальному напрямку, а у випадку з наступним шаром, навпаки, у вертикальному.



Коли ви займаєтеся приготуванням суміші, візьміть електричний дриль із спеціальною насадкою . Лише сили рук у цій справі недостатньо. Не варто занадто поспішати і розчин наносити на погано висохлий шар. Це значно уповільнить процес ремонту, та й рівень якості оздоблення, його довговічність значно знизиться. Буде дуже прикро, якщо пізніше доведеться все переробляти, знову витративши багато часу та додаткові кошти.

Де придбати якісну шпаклівку


У каталозі будівельних магазинів “Bena” представлено безліч будматеріалів щодо повноцінного ремонту. Все, що необхідно для правильного шпаклювання стін, знайдете саме тут за найкращими цінами. Грамотні консультанти з великим досвідом роботи дадуть відповідь на будь-які питання, допоможуть визначитися з вибором того чи іншого товару. Тут ви легко знайдете те, що давно шукали.

Мережа магазинів працює не лише з приватними особами, а й з компаніями великих масштабів, адже запаси товарів на складі дозволяють швидко відправити будь-який обсяг товару до об'єкта будівництва по Києву, області та всій Україні. Постійні та оптові клієнти можуть скористатися вигідними знижками та отримати додаткову економію.

Коментарі

Залишилися запитання?

Ми Вас проконсультуємо прямо зараз