0

Коли краще утеплювати квартиру

Коли краще утеплювати квартиру

Утеплення фасаду дозволяє забезпечити нормальний мікроклімат у квартирі та тим самим покращити власне здоров'я. Але це все переваги даного методу. Як зробити так, щоб отримати з нього максимальну користь? Вибрати оптимальний час для проведення робіт. Тільки в цьому випадку можна скористатись усіма плюсами повною мірою.

Коли утеплювати



Для того щоб зрозуміти, коли краще здійснювати необхідні роботи, важливо вивчити деякі нюанси. Технологія, яка на сьогоднішній день застосовується найчастіше – мокрий фасад. Все відбувається відповідно до певних етапів.

Перший – надійний монтаж матеріалу. Його здійснення допускається і за 0 градусів. При цьому обов'язково використання спеціальних будівельних сумішей, здатних зупиняти процес замерзання. Але краще все ж таки відкласти роботи до настання тепліших часів. Тільки якщо утеплення потрібно зробити дуже терміново і не терпить жодних зволікань, теоретично можна приступати.

Наступний етап – нанесення фінішного шару. Він терпить низьких температурних показників. Якщо в першому випадку робота можлива і за нулового градуса, то тут все не так просто. Ігнорування правила спричиняє низьку якість покриття, його недовговічність. Будь-які порушення технології скорочують якісні показники та термін служби утеплювального покриття.

Посезонний розбір

Зображення за запитом "утеплення фасаду взимку"

  1. Зима. Краще утриматися від утеплення фасаду. Це стосується всіх місяців сезону. Винятком є дуже тепла погода, яка тримається не менше п'яти днів. Втім, це слушний час, щоб купити всі необхідні для утеплення будматеріали з гарною знижкою.
  2. Літо. Ця пора року також відмінно підходить. Єдина складність – велика зайнятість майстрів. Часто їхній час розписано на кілька тижнів уперед. Тому подбати про найм бригади варто ще навесні.
  3. Весна. Небажано проводити роботи у березні, коли перепади добової температури досить великі. Починаючи з квітня можна не турбуючись приступати до виконання відповідального завдання. Монтаж та подальше фарбування зазвичай проходять без проблем.
  4. Осінь. Досить непоганий варіант. Температурний режим дозволяє спокійно працювати, проте вартість дещо зростає через те, що охочих здійснити утеплення дуже багато. Не дивно, адже попереду холодна зима.

Важливо подбати про такий серйозний момент як наявність необхідної суми грошей. Без цього не обійтися. Максимальний сезон не врятує, якщо у вас на руках банально не вистачає коштів. Тому розумно взимку придбати утеплювач , фарбу та будівельні суміші , щоб влітку залишилося сплатити лише роботу майстрів.

Погодні умови під час монтажу утеплювача повинні бути не тільки досить теплими, але й сухими. У дощ, мряка проведення робіт аж ніяк не доцільно: будівельні суміші повинні як слід вистоятись.

Переваги




  1. Якщо врахувати, що утеплення фасаду дозволяє цілий рік економити на комунальних платежах, ви обов'язково скористаєтеся незаперечними плюсами утеплення. Корисна площа квартири не буде задіяна. Вона повністю збережеться, оскільки матеріал закріплюється лише зовні будинку, не всередині приміщення.
  2. Ви не ризикуєте зіткнутися з появою грибка та цвілі. Дані проблеми, на жаль, належать до поширених. Утеплені стіни не переохолоджуватимуться. Відповідно конденсат усередині них не накопичується. Це означає відсутність сприятливих умов розвитку згаданих неприємних наслідків.
  3. Усередині квартири буде тепло в мороз, а влітку, навпаки, збережеться приємна прохолода. Матеріал утеплення виконує важливу функцію. Він працює як ізолятор, підтримуючи оптимальний температурний режим, нормальний рівень вологості. Це дозволяє не тільки заощаджувати на опаленні, а й на покупці ліків. Все тому, що мешканці квартири набагато менше хворіють.
  4. Крім відмінних теплоізоляційних властивостей, гарантується і забезпечення мешканцям захисту від шуму, який неминуче проникає з вулиці в будинки з неутепленими фасадами. Ви не мучитиметеся від поширення сторонніх звуків ззовні. У житлі відтворюється атмосфера тепла, затишку, комфорту та спокою.
  5. Стіни утепленого будинку довше зберігають цілісність. Їхній термін служби збільшується. Верхній шар служить як надійний захист від дії багатьох факторів навколишнього середовища. Шви панельних будівель успішно герметизують, позбавляючи мешканців виникнення додаткових неприємностей.
  6. Естетичність утеплення також варта уваги. Цікаве оздоблення фасаду надає загальному вигляду будівлі додаткової привабливості. На нього завжди приємно подивитися збоку. Тим більше що на сучасному ринку представлено безліч варіантів оформлення.


Матеріали


При грамотному виборі часу утеплення важливо також приділити увагу покупці матеріалу. Найпопулярніший сьогодні - пінопласт . Він має характеристики відмінного проведення тепла, відштовхування вологи. Доступна вартість ще раз наголошує на перевагах. Пінополістирол коштує трохи дорожче, зате він є міцнішим, ніж пінопласт.


Мінеральна вата не здатна підтримувати процес горіння. Це означає, що матеріал є пожежобезпечним. Ще одна відмінна риса – хороша паропроникність. Стіни вільно "дихають", регуляція повітря відбувається безпроблемно.

Залишиться лише порадитися з досвідченою бригадою майстрів, вибрати оптимальну пору року та накопичити достатньо грошей для оплати послуг робітників та купівлі необхідних матеріалів. І можна спокійно розпочинати справу.

Де купити


Не турбуйтеся, якщо ви не знаєте, де здійснити придбання. Перевірений інтернет-магазин будматеріалів Bena пропонує свої послуги. Зайдіть на сайт з інтуїтивно зрозумілим та простим інтерфейсом, вивчіть великий асортимент товарів у каталозі.

Тут ви точно легко знайдете те, що шукаєте, за найкращими ринковими цінами. Інтернет-магазин співпрацює лише з надійними виробниками з метою гарантії високої якості продукції.

  1. Консультанти "Bena" допоможуть зробити замовлення швидко та без помилок. Вони розкажуть, на якому товарі краще зупинитися у вашому випадку, уточнять його необхідну кількість, якщо виникли проблеми під час проведення розрахунків. Професіоналізм менеджерів – обов'язкова складова успіху інтернет-магазину Bena.
  2. Доставка замовлень є окремим моментом. Для того щоб кожен покупець міг отримати товар максимально швидко і не зіткнутися при цьому з несумлінним ставленням відправника, в мережі функціонує повноцінна кур'єрська служба . Це допомагає суворо контролювати стан вантажу перед відправкою та забезпечувати його повну безпеку у дорозі.
  3. Bena піклується про кожного клієнта, пропонуючи скористатися приємними знижками. Звернувшись сюди вперше, ви захочете стати постійним покупцем. Bena у свою чергу доведе, що ви точно не дарма вибрали саме цей інтернет-магазин.
Коментарі

Залишилися запитання?

Ми Вас проконсультуємо прямо зараз