0

Користь від утеплення фасаду

Користь від утеплення фасаду

Бажаючи покращити мікроклімат у будинку, а також добре економити на комунальних платежах цілий рік, багато людей вважають за краще утеплювати фасад. Не всі розуміють, у чому полягають переваги даної процедури та як працюють популярні види утеплювачів.

Пінопласт


Це один із найпоширеніших типів. Суть процесу виготовлення матеріалу полягає у необхідності спінювання пластмаси. Більшість складу пінопласту – повітря. На її частку припадає близько 90 відсотків. Залишок належить пластмасі.

Сфера застосування пінопласту є надзвичайно широкою. Допускається вільне використання з метою утеплення житлових будівель, так і споруд промислового типу. Важливу роль і вартість матеріалу. Вона досить низька, а плюсів від застосування дуже багато. Розглянемо основні переваги утеплення фасаду за допомогою пінопласту.

  1. Екологічність. Будь-яка шкода здоров'ю людини повністю виключається. Матеріал не несе небезпеки для нормального стану організму, тому що в процесі експлуатації та монтажу не виділяються токсичні речовини.
  2. Економічність. Оскільки пінопласт допомагає надійно зберігати тепло в будинку, його використання передбачає непогану економію коштів. Вам не доведеться платити надто великі суми за комунальними рахунками, адже необхідності вмикати опалення більше не виникне.
  3. Регулювання мікроклімату. Навіть у спекотне літо у квартирі чи будинку буде не дуже спекотно. Адже пінопласт працює як регулятор температури. Взимку він не пропускає холодне повітря всередину приміщення, а в спеку не дозволяє проникати гарячому. Підсумок: оптимальна температура повітря та нормальний рівень вологості в будинку. Від цього повністю залежить ваше власне здоров'я.
  4. Можливість відпочити від вуличного шуму. Матеріал виконує функцію шумоізоляції. Це означає, що він ефективно запобігає попаданню сторонніх звуків ззовні.
  5. Можна не перейматися проблемою появи цвілі. Немає необхідності використовувати додатковий захист у вигляді гідроізоляції.

Недорогий матеріал має низку незаперечних переваг. Однак є ще один тип, не менш популярний.


Мінеральна вата


Мінеральна вата виготовляється із сплавів гірських порід. Даний вид матеріалу дещо відрізняється від пінопласту, але користь від застосування однозначно велика. До відмінних переваг відносять:


  1. Вогнестійкість. Мінеральна вата не підтримує горіння. Розповсюдження вогню повністю виключено.
  2. Дозволяє стінам вільно "дихати", що допускає використання в будинках, споруджених з будь-якого типу матеріалів, включаючи дерев'яні.
  3. Цвіль і гнильні процеси абсолютно не страшні. Гризуни та комахи також не торкнуться цілісності матеріалу.

Гідні теплоізоляційні властивості та відмінний захист від зовнішніх шумів також свідчать на користь утеплення за допомогою мінеральної вати.


Чим добре утеплення фасаду:





Крім всіх вищезгаданих переваг, варто відзначити і естетичну сторону питання. Будівля з утепленим фасадом виглядає привабливо та сучасно. Можливість вибору певної колірної гами дозволяє надати волю фантазії.
Ніякі перепади температурних показників усередині приміщення і з боку поверхні стіни не страшні. Така актуальна проблема, як поява цвілі, вас точно не торкнеться. Це стосується виникнення тріщин, а також руйнування стін. Надійний захист у вигляді утеплювача допомагає боротися з багатьма шкідливими факторами, що надходять ззовні.
Зміна розташування "точки роси", що неминуче відбувається при утепленні фасаду, є перешкодою для зайвого намокання стін зсередини. При цьому загальна площа приміщення не страждає, а погода в будинку залишається сприятливою.
Якщо ви мешкаєте в панельному будинку, утеплення допоможе зберегти повну герметичність швів. Це досить актуальна проблема для мешканців. Якісний утеплювач усуне її раз і назавжди. Установка допускається як на нові будинки, так і на старі будівлі. Вік будинку не має жодного значення, що важливо.

Де знайти утеплювач


Вирішили придбати якісну продукцію та не знаєте, де здійснити задумане? Зверніться до перевіреного інтернет-магазину "Bena" , в асортименті якого представлені товари тільки від найкращих виробників.
Приємна цінова політика та швидка доставка за допомогою спеціально створеної фірмової служби – запорука тривалої плідної співпраці з Bena.
На сайті представлений великий вибір продукції, необхідної для різних видів ремонтних робіт, незважаючи на їх масштабність. Постійні клієнти "Bena" можуть скористатися хорошими знижками та цікавими акційними пропозиціями.
Ввічливе професійне обслуговування – ще одна фішка Bena. Досвідчені консультанти інтернет-магазину підкажуть, на що звернути увагу на вибір. З їх допомогою ви легко здійсните найбільш правильне придбання. Зайдіть на сайт інтернет-магазину, зробіть перше замовлення. Чи залишитеся ви задоволені? Відповідь однозначно ствердна.


Коментарі

Залишилися запитання?

Ми Вас проконсультуємо прямо зараз