0

Як правильно підготувати стіни до поклейки шпалер

Як правильно підготувати стіни до поклейки шпалер

На сучасному ринку представлений величезний асортимент шпалер на будь-який смак та розмір гаманця. Цей різновид оздоблювального матеріалу дозволяє зробити інтер'єр привабливим і затишним. Проте дуже важливо розуміти, що процес поклейки шпалер має відбуватися відповідно до певних правил. Належна підготовка стін – окреме питання. Її потрібно робити обов'язково. Про це йтиметься у статті.

Чому без підготовки не обійтися




Перше, що слід розглянути – стан поверхні стін. При вираженій нерівності поклейка просто не доцільна. Навіть якщо ви це зробите, результат навряд чи потішить. В очі будуть кидатися численні щілини та стики.

Наявність старої штукатурки також не допустима. З часом вона має властивість відшаровуватися, відпадати частинами. Важливо, щоб основа була не тільки рівною, а й міцною. Тільки так можна гарантувати щільне прилягання шпалер до поверхні та довговічність ремонту.

Необхідність попередньої підготовки стін також пов'язана з розвитком на них грибка. Якщо ця неприємність торкнулася вас, слід обов'язково зробити належну обробку. У магазинах представлений великий вибір продукції, яка допоможе успішно вирішити питання. У деяких випадках недостатньо лише легкого оштукатурювання та подальшого нанесення антигрибкового покриття. При глибокому проникненні суперечка необхідно знімати весь верхній оздоблювальний шар.

На стінах виявлено плями, бруд чи залишки старої фарби? Їх також потрібно видалити, ретельно очистивши поверхню. Якщо проігнорувати це правило, шпалери почнуть шаруватися.

Які інструменти та матеріали знадобляться




Насамперед варто подбати про наявність набору необхідних інструментів . Краще зробити це заздалегідь, щоб потім вкотре не відволікатися. Для роботи вам знадобляться:

  • шпателі різних розмірів, без них правильне вирівнювання стін неможливе;
  • міксер для приготування розчинів;
  • будівельний рівень, який спростить завдання вирівнювання;
  • валик, незамінний при нанесенні ґрунтовки.

Що стосується матеріалів, насампередвам знадобиться штукатурка. На сьогоднішній день одними з найбільш затребуваних є гіпсові суміші. До складу додатково включається дрібнофракційний пісок. Їх використання допомагає досягти ідеально рівної поверхні.

Також потрібно придбати ґрунтовку . Вона наноситься після оштукатурювання стін безпосередньо перед початком поклейки. Ціль використання: поліпшення адгезії. Деякі типи ґрунтовки виконують додаткові функції, наприклад, знищення та перешкоду подальшому розвитку грибка.

Зняття старих шпалер




Перш, ніж розпочинати роботу, слід повністю видалити старе покриття. Для успішного здійснення мети іноді достатньо лише сили рук та наявності шпателя. Цей спосіб дієвий, якщо справа стосується старих полотен, що буквально відвалюються зі стін.

При міцному приляганні матеріалу необхідно ретельно змочити його водою. Зручно це робити за допомогою звичайного пульверизатора. Через короткий час можна легко видалити залишки. Також добре допомагає вплив парою за рахунок відмінного розм'якшення шпалер.

Видалення фарби


Стара фарба потребує обов'язкового видалення. Це відбувається за допомогою спеціальних засобів хімічного походження. Вони діють як сильні розчинники. Щоправда, вартість досить висока. Крім того, в процесі користування дуже важливо дотримуватися чітких правил, щоб не зашкодити власному здоров'ю.

Добре допомагає нагрівання будівельним феном. Даний метод призводить до переходу фарби в стан, що дозволяє здійснити її безперешкодне видалення одним шпателем.

Більш складний метод – механічний вплив. Для його успішного здійснення потрібні серйозні фізичні сили. Однак навіть від покриття, що найбільш щільно тримається, не залишиться і сліду. Потрібно лише взяти електричний інструмент зі спеціальною насадкою чи молоток, сокиру.

Цінні поради




При шпаклювання стін обов'язково наносите суміш у два і більше шари.
На етапі вибору будівельних матеріалів важливо враховувати, чи відповідає та чи інша продукція виду оброблюваної поверхні.
Краще використовуйте спеціальну сітку, коли робите вирівнювання стін. Це спрощує процес, а також робить основу більш міцною та довговічною.
Легкі нерівності на стінах допускаються лише за виборі флізелінових або вінілових шпалер. Паперові характеризуються занадто маленькою товщиною, що уможливлює обклеювання виключно ідеально рівних поверхонь.

Дотримуючись рекомендацій, які були дані у статті, підготовка стін до поклейки шпалер не викличе жодних складнощів. Залишається дізнатися, де можна купити якісні матеріали.

Bena – знахідка для тих, хто знає, що таке ремонт


Давно хочете знайти перевірений інтернет-магазин з великим асортиментом будівельних матеріалів та інструментів? Ось і настав цей день. Інтернет-магазин Bena пропонує ознайомитися з величезним каталогом товарів від кращих виробників.

Тут знають, що таке якісні матеріали та відмінне обслуговування. Досвідчені консультанти дадуть грамотну пораду тим, хто потребує професійної допомоги. Доставка замовлень здійснюється оперативно. Задля реалізації мети “Bena” створила свою службу.

Ви заощаджуєте не тільки багато часу, здійснюючи придбання в інтернет-магазині, але й власні гроші. Розумна цінова політика – найвигідніша перевага на сучасному ринку. Постійні клієнти гарантовано отримують знижки. Замовивши товар в Bena одного разу, ви неодмінно повернетесь до послуг інтернет-магазину ще не один раз. Тут роблять усе можливе, щоби перше придбання точно не стало останнім.

Коментарі

Залишилися запитання?

Ми Вас проконсультуємо прямо зараз