0

Бітумна чи металочерепиця – що краще?

Бітумна чи металочерепиця – що краще?

Покриття покрівлі – відповідальний етап під час такої важливої справи, як будівництво. Серед матеріалів, що використовуються для втілення мети, лідирують металочерепиця та бітумна (м'яка) черепиця. Як зробити правильний вибір, якщо сумніваєтеся, чи підходить той чи інший різновид у вашому випадку? Найкраще прийняти рішення ще тоді, коли створюється проект кроквяної системи. Обговоримо питання далі.

Що являє собою металочерепиця




Матеріалом виготовлення металочерепиці є профільовані листи (переважно зі сталі), товщина яких дорівнює приблизно 0.5 мм. Малюнок їхньої поверхні є імітацією черепиці з кераміки. Естетичний зовнішній вигляд досягається за рахунок наявності смуг, спрямованих вздовж та впоперек.

Структура металевого листа має кілька шарів. Це є гарантією відмінної міцності, довговічності та привабливості зовнішнього вигляду. Аркуш складається з наступних шарів:

  1. Цинкове покриття. Його функція полягає у забезпеченні захисту поверхні від впливу факторів ззовні. Нанесення покриття на кожну сторону дозволяє попередити виникнення процесів корозії.
  2. Пасивний. Двостороннє покриття у вигляді найтоншої плівки теж виконує роль захисту.
  3. Грунтувальний. Сприяє кращому зчепленню другого шару з верхнім, який наноситься останнім.
  4. Зовнішній. Одночасно служить як захист та декоративна складова. Забарвлення підбирається з урахуванням індивідуальних потреб.

Естетичність зовнішнього вигляду поверхні досягається за рахунок використання спеціального верстата під час виробництва даного типу будівельного матеріалу.


Що відомо про бітумну черепицю



При виготовленні бітумної черепиці використовується склополотно або поліестер. Матеріал є метровими полотнами шириною до 50 см. Дві сторони листа абсолютно різні. Перша – рівна, а на поверхні другої є вирізані малюнки. При монтажі листи гнучкої покрівлі утворюють єдине ціле, що виглядає візуально привабливо, а й дозволяє убезпечити дах від несприятливого впливу чинників довкілля.

Структура бітумного матеріалу також багатошарова. Кольоровий шар виготовляється із грануляту. Він розташований зверху. Внизу наноситься особливий склад. В його основі композиція з полімерів та бітуму. Обидві сторони підлягають обов'язковій гідроізоляції. Для цієї мети їх покривають якісним бітумом модифікованого типу. Це дозволяє також досягти відмінної еластичності та гнучкості.

Що ж вибрати?


Обидва матеріали характеризуються гарною якістю, довговічністю та естетичністю. Але цих знань замало у тому, щоб зробити правильний вибір. Розглянемо основні відмінності, які не можна ігнорувати:

  1. Монтаж та форма даху. Гнучка черепиця у цьому питанні невибаглива. Її можна вільно монтувати на дахах різних форм, навіть найнезвичайніших. Це ще й вигідно, адже кількість відходів є мінімальною.
  2. Металочерепицю сміливо вибирають за необхідності здійснення монтажу на простих дахах.
  3. Кроквяна система. Маючи справу з м'якою черепицею, слід розуміти, що вона вимагає використання суцільного настигла. У випадку з металочерепицею значення кроку решетування повністю залежить від того, якою є величина довжини хвилі.
  4. Рівень шумоізоляції. Металочерепиця не відрізняється гарною здатністю захисту від шуму. Проблему можна трохи згладити, якщо нанести на металеву поверхню спеціальне покриття або подбати про додаткову внутрішню шумоізоляцію . А бітумний різновид чудово береже спокій і тишу в будинку.
  5. Вартість. Якщо зробити повний розрахунок витрат, стане очевидним факт того, що монтаж м'якої черепиці є більш дорогою витівкою.
  6. Пожежостійкість. Тут трохи програє саме гнучка покрівля. До її складу включені речовини, здатні легко спалахувати, проте шари покриті спеціальним захистом. Вона не дозволяє вогню поширюватись. Металочерепиця в цьому плані безпечна на всі 100%.

Як бачимо, кожен із двох типів матеріалу має певні переваги. Проаналізувавши наявну інформацію, можна зробити висновки та вирішити, на якому їх зупинити вибір.

Де купити


Бажаєте придбати справді якісні матеріали для покрівлі? Мережа будівельних магазинів Bena завжди до ваших послуг. Тут вам запропонують великий асортимент товарів від найкращих виробників, а також все необхідне для надійного, довговічного даху. Професійні консультанти допоможуть при виборі та розкажуть, у чому полягають характерні особливості тих чи інших матеріалів.

Найкраща вартість та вигідні знижки дозволяють отримати товар високої якості та непогано заощадити. У магазинах налагоджено роботу власної служби доставки , а також забезпечено контроль належного стану вантажу перед здійсненням відправлення, його дбайливого транспортування. Компанія цінує довіру кожного клієнта і вже понад 10 років заслужено займає гідне місце на ринку. Зв'яжіться з чемним менеджером і переконайтеся у всьому сказаному самі.

Коментарі

Залишилися запитання?

Ми Вас проконсультуємо прямо зараз